18 Ocak 2014 Cumartesi

Küçük Kağıt Parçası...

Yağmur Erkek Yağmur Kadına çantasının içini gösterir.

Çantasının içinde güzelavratotları, dörtyapraklıyoncalar, çakıltaşları, meyankökleri, meşepalamutları, ısırganotları, bülbül ölüleri vardır.

Yağmur Erkek Yağmur Kadından çantasının sapını tutmasını ister, çantayı açmak için. Yağmur Kadın bu yardım  isteğine sevinir.

Yağmur Erkek çantasının içine elini sokar.

Güzelavratotları,  dörtyapraklıyoncalar, çakıltaşları, meyankökleri, meşepalamutları, ısırganotları, bülbü ölülerini tek tek görür Yağmur Kadın. Gözlerinin önünden bir bir geçer hepsi.

O zaman anlar Yağmur Kadın.
Yağmur Erkek Yağmur Kadından çantasının ucundan tutmasını ister.
Yağmur Kadın Yağmur Erkeğin çantasının ucundan tutar.
Yağmur Erkek bir kağıt arar.
Yağmur Kadın bu arada Yağmur Erkeğin çantasında ne var ne yok görür.
Yağmur Kadın, Yağmur Erkeğin çantasında güzelavratotları,  dörtyapraklıyoncalar, çakıltaşları, meyankökleri, meşepalamutları, ısırganotları, bülbü ölüleri görmektedir.

Yağmur Erkek, Yağmur Kadın çantasına baktığında güzelavratotları,  dörtyapraklıyoncalar, çakıltaşları, meyankökleri, meşepalamutları, ısırganotları, bülbü ölülerini göreceğini bilmektedir.
Bu yüzden bir kağıt parçası arar.

Yağmur Kadın Yağmur Erkeği sevmektedir, kalbindeki kışı çabuk geçirir. Gelen baharla birlikte açan çiçeklerden bir demet yapar. Bunu köşebaşında satar. Aldığı parayla güzel bir çanta edinir. Çantanın içi küçük kağıt parçalarıyla doludur. Buruşturulmuş kağıt parçaları arasında Yağmur Erkeğin aradığı küçük kağıt parçası da var mıydı dersiniz?

Masal bu. ama ben bu masalın sonunu değiştireceğim, şöyle yazacağım. Yağmur kadın gelen baharla birlikte açan çiçeklerden bir demet yapar. Bunu bir köşebaşında satar. Aldığı parayla güzel bir çanta edinir. Yağmur Erkek için. Yağmur Erkek çantayı aldığında küçük kağıt parçası da bu çantanın içindedir. Ama Yağmur Kadın çantanın içine başka kağıt parçaları daha koymuş, çantayı bunlarla doldurmuştur. Yağmur Erkek gerçekten onu seviyorsa aradığı kağıt parçasını bulacaktır.

Yağmur Erkek gerçekten aradığı kağıt parçasını bulmuş mu, bulamamış mı? Masal buraya kadar.

Sizler de sevgili çocuklar böylece, çantaların satılırken, çok alıngan bir Yağmur Kadın yüzünden hep kağıt parçalarıyla tıka basa doldurulduğunu öğrenmiş oldunuz.

Yağmur insanlar için ikinci sonlar hep masal gibidir.


Sami Baydar